dimanche 20 octobre 2019

Bog butter in ground were protected from oxygen

In rural Ireland, it’s not unusual for residents to come across a block of bog butter while digging up peat to heat their homes. Incredibly, this butter has often laid buried—in wooden containers, earthenware pots, or animal skins—for hundreds of years. Even after all this time, it can still have a notably buttery texture and aroma, although the taste tends to be a little too aged for modern palates.



https://www.foxnews.com/science/ancient-still-edible-chunk-of-butter-unearthed-in-irish-bog#targetText=A%202%2C000%2Dyear%2Dold%2020,County%20Meath%20on%20June%201.


https://www.breakingnews.ie/ireland/turfcutters-unearth-2000-year-old-lump-of-bog-butter-in-ancient-no-mans-land-739249.html


Dans les régions rurales de l’Irlande, il n’est pas rare que les habitants découvrent un bloc de beurre de tourbière tout en ramassant de la tourbe pour chauffer leur maison. Incroyablement, ce beurre a souvent été enterré - dans des récipients en bois, des pots en terre cuite ou des peaux d'animaux - pendant des centaines d'années. Même après tout ce temps, il peut encore avoir une texture et un arôme particulièrement beurrés, bien que le goût ait tendance à être un peu trop âgé pour les palais modernes.

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